HOME

Добре дошли в РАНЧО КОННИКЪТ

English

ЕЗДА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Теория: безопасно поведение около конете, поведение и психология на коня.
Практика: общуване с коне от земя- основни умения; оседлаване, слагане на юзда; изграждане на баланс и стабилен независим седеж върху коня; основни умения за управление на кон.
Уроците се провеждат както в манеж, така и по-време на езда в природа, където ученикът и инструкторът яздят един до друг. Инструктора води другия кон на въже.

ЕЗДА ЗА НАПРЕДНАЛИ

Почасова езда в природа.
Провежда се с инструктор (в група или индивидуално). Ездата е по различни маршрути, предоставящи разнообразен терен – поляни, гори, дерета, реки и черни пътища. От участниците се изисква владеенето на мин два хода на коня (ходом и тръс), умения за самостоятелно управления на коня (тръгване, спиране и завиване). Опит в езда в природа не е задължителен.

Конни преходи:
1 – дневни конни преходи до селата Стъргел, Горно Камарци, Байлово.
Ездата:
4-5 часа
Маршрути: приятни и лесни, достъпни и за по-малко опитни ездачи.
По време на деня ще обядваме заедно на поляната или в селска кръчма.

2 – дневен конен преход Макоцево – Смолско - Макоцево
Ездата:
5-6 часа/ден
Маршрут: село Смолско е много живописно и има стара възрожденска архитектура. В горната махала къщите поразяват с приликата си на Kопривщенските. По павираните улички на селото са пръснати десетки чешми, което му придава неповторим облик. Този маршрут предлага едно истинско предизвикателство. Ездата е изключително разнообразна, по диви и непроходими пътеки, планински ливади, речни корита и горски пътища.
Настаняване: сто годишна къща с асма и чардак (в единични и двойни стаи) където ще прекараме една весела и пълна с разкази за деня вечер. На следващия ден ще потеглим на коне обратно за Макоцево.