обратно

За тези от вас, които никога не се се качвали на кон, но имат желание.

 

Теория: безопасно поведение около конете, поведение и психология на коня

Практика:

 

1. Работа от земя – основни умения

 

2. Оседлаване, слагане на юзда,

качване и слизане от коня

 

3. Изграждане на баланс и стабилен

независим седеж върху коня

 

4. Основни умения за управление на коня

 

 

ЕЗДА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Уроците се провеждат както в манеж, така и по-време на езда в природа, където ученикът и инструкторът яздят един до друг. Инструктора води другия кон на въже.

 

За записване:

Зарко Георгиев 0 888 99 42 35

В случай, че търсите място където да яздите в природа по разнообразни маршрути, да участвате в конни преходи, или имате усещане, че е време за нови знания и надграждане на досегашните ви умения, предлагаме на вашето внимание различни възможности.

ЕЗДА ЗА НАПРЕДНАЛИ

ПОЧАСОВА ЕЗДА В ПРИРОДА С ИНСТРУКТОР В ГРУПА ИЛИ ИНДИВИДУАЛНО

 

Провежда се по различни маршрути, предоставящи възможност за езда на разнообразен терен – поляни, гори, дерета, реки и черни пътища.

 

За записване:

Зарко Георгиев 0 888 99 42 35

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЕЗДАЧЕСКИТЕ УМЕНИЯ (МАНЕЖ/ПРИРОДА)

По време на курса ще обсъждаме и тренираме в дълбочина аспекти от ездата като поведение, добрата психическа, емоционална и физическа форма при човека и коня.

 

Работа с поводи. Чуствителни и бързи ръце. Контрол върху зоните на коня. Подчиненост и лекота при тръгване и спиране на коня. Поддържане на равновномерен темп и посока с отпуснат повод до тръс. Придобиване на умения за справяне с различни природни и поведенчески обстоятелства и ситуации по време на езда. Курса включва езда без седло и поводи в манеж.

За контакт:

Зарко Георгиев 0 888 99 42 35

Юлия Славов-Тонев 0 887 98 51 52

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА: „РАБОТА ОТ ЗЕМЯ С КОН“

 

БЕЗ РЕСПЕКТ НЯМА ВНИМАНИЕ.

БЕЗ ВНИМАНИЕ НЯМА КОНТРОЛ.

БЕЗ КОНТРОЛ НЯМА БЕЗОПАСНОСТ.

 

Работата от земя е първото и основно средство, с което затвърждавате лидерската си позиция пред коня – т.е. получавате неговия респект и внимание и установявате контрол.

Обучението е насочено към придобиване на техники за работа с коня, с които да се върне вниманието, респекта и доверието му, когато се наложи.

Обучавайки се на работа от земя, ще:

 

1. Изградите принципите на общуването и комуникация с коня

 

2. Изградите лидерската ви позиция

 

3. Придобиете контрол върху движенията и емоционалното състояние на коня

 

4. Имате средства за проверка, тренировка и корекция на коня

 

 

8 часа/месечно (веднъж седмично 2 часови сесии, провеждани индивидуално със инструктор през седмицата.) Теорията на Естествените Взаимоотношения е вплетена в практическите занимания от земя.

 

 

За контакт:

Зарко Георгиев 0 888 99 42 35

Юлия Славов-Тонев 0 887 98 51 52

 

 

ПРОГРАМИ ЗА ГРУПИ

1 – дневни конни преходи до селата Стъргел, Горно Камарци, Байлово.

 

Ездата е с продължителност 4-5 часа по приятни и лесни маршрути, достъпни и за по-малко опитни ездачи. По време на деня ще обядваме заедно на поляната или в селска кръчма.

 

 

2 – дневен конен преход до село Смолско.

 

Смолско е живописно село със стара възрожденска архитектура. В горната махала къщите поразяват с приликата си на Kопривщенските. По павираните улички на селото са пръснати десетки чешми,

което му придава неповторим облик. Ще яздим 5-6 часа на ден през пресечена местност. Този маршрут предлага едно истинско предизвикателство. Ездата е изключително разнообразна, по диви и непроходими пътеки, планински ливади, речни корита и горски пътища. В един от участъците от пътя се налага водене на коня.

Обядваме на Шиндарска поляна, която е по средата на пътя и предлага красиви гледки. След пристигането в селото ще се настаним в сто годишна къща с асма и чардак (в единични и двойни стаи) където ще

прекараме една весела и пълна с разкази за деня вечер.На следващия ден ще потеглим на коне обратно за Макоцево. По пътя ще се отбием по живописен път до малък язовир, заобиколен от красиви хълмове, на чийто бряг се намира новопостроен параклис.

 

 

За записване:

Зарко Георгиев 0 888 99 42 35

АКТИВНА ПОЧИВКА НА РАНЧО КОННИКЪТ

Предлагаме Ви да прекарате с нас 2,3 или 5 дена по един нестандартен и различен начин.

По време на тези дни, преди всичко, всеки ден ще общувате с конете и ще яздите по живописни маршрути в Средна Гора и Стара Планина. Освен това, ще имате възможност да усетите фермерския живот чрез активно участие в задачи от нашето ежедневие. През тези дни ще откриете зареждащото въздействие на селото, свежия въздух и чистата природа. Ще хапвате вкусни домашни гозби, приготвени специално за вас, а вечерите ще прекарвате в уютна домашна обстановка.

свържете се с нас за да обсъдим ВАШАТА активна почивка при нас.

 

Зарко Георгиев 0888 99 42 35

Юлия Славов-Тонев 0 887 98 51 52

 

обратно

© copyright horseman ranch 2016